kortti-ja-ruusu

5 parasta lahjaa naistenpäivänä

Naistenpäivää vietetään 8. maaliskuuta. Se on suhteellisen uusi ”juhlapäivä” Suomessa. Joissain maissa se on jo kauan ollut hyvin merkittävä, ja virallinen juhlapäivä. Meillä Suomessa on vielä paljon ihmisiä, jotka eivät lainkaan vietä naistenpäivää. Tuskin siitä koskaan kovin suurta juhlaa tuleekaan. Jotkut miehet myös kyseenalaistavat päivän, koska kalenterissa ei ole erillistä päivää miehille.

Jokainen nainen varmasti ilahtuu, jos häntä muistetaan naistenpäivänä. Mitä naistenpäivänä annetaan? Ihan pienet muistamiset riittävät. Naistenpäivänä voi hyvin muistaa oman kumppanin lisäksi myös esimerkiksi työpaikan naispuolisia kollegoita. Tai ihan ketä vaan tärkeää naista. Myös naiset voivat antaa jotain pientä toisilleen.

Naistenpäivän lahjan ei tarvitse olla mitään suurta. Pääasia, että naiset tuntevat tärkeytensä omana päivänään.

1. Kukka

Kukka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Erityisen sopivaa on antaa kukka naistenpäivänä. Ihan yksittäinenkin leikkokukka on erittäin hyvä valinta. Osta vaikka kimppu ruusuja ja jaa ne yksitellen kollegoillesi. Tai hae vaimollesi hänen lempikukkansa maljakkoon laitettavaksi. Pieni ele, mutta se ilahduttaa paljon.

Kukkakaupoissa myydään myös pieniä lahjoiksi sopivia tavaroita (esim. suklaata, pieniä tauluja), joita voi viedä kukkien mukana.

2. Kortti

Perinteinen kortti on myös oikein hyvä valinta naistenpäivänä. Se on myös edullinen. Sillä on helppo muistaa kauempanakin asuvaa tärkeää naista. Et tarvitse erillistä naistenpäivä -korttia. Voit aivan hyvin hyvin antaa minkä vaan kauniin kortin. Kortti käy lahjasta, kun kirjoitat siihen omat naistenpäivän onnittelusi. Pääasia, että vastaanottaja kokee häntä muistettavan juuri naistenpäivänä.

3. Suklaa

suklaa

Lähes kaikki naiset pitävät suklaasta. Jos muistamasi nainen kuuluu tähän ryhmään, on lahjan hankinta helppoa. Naistenpäivä on hyvin kaupallinen päivä. Löydät varmasti monia valmiita ideoita erilaisista suklaalahjoista kaupoista. Valitse naisesi lempisuklaata tai oikein kaunis pakkaus. Jos haluat muistaa naisia töissä, pääset helpolla, kun ostat ison rasian suklaata yhdessä jaettavaksi. Näin nostat samalla helposti pisteitäsi muiden silmissä.

Tiedäthän, että jos olet hyvissä ajoin liikkeellä, voit tilata myös naisesi nimellä nimikoitua suklaata? Tai suklaata, jossa on mukana henkilökohtainen viesti.

4. Naistenpäivän tarjoukset

lehti
Mielenkiinnon mukaan valittu aikakauslehti

Koska naistenpäivä on yksi kaupallisista päivistä, sen lähestyessä on usein tarjouksia. Monet kauneushoitolat, lehtitalot ja ihan peruskaupatkin haluavat siivunsa naistenpäivänä liikkuvista rahoista. Varsinkin, jos haluat antaa jotain suurempaa, kannattaa tutkia näitä tarjouksia. Jos lahjan saajasi tarvitsee jotain, naistenpäivä on hyvä päivä antaa jotain. Älä kuitenkaan mieti liikaa, ei todellakaan ole tarkoitus hankkia mitään liiallista.

Samoja asioita harrastavien ystävien kanssa voi tilata yhdessä jonkin mielenkiintoisen lehden. Tyttö- ja naisporukat voivat itsekin järjestää itselleen mukavan illanvieton naistenpäivän kunniaksi.

5. Runo

Voit aivan hyvin antaa naistenpäivänä myös runon tai huumoripitoisen kuvan. Naistenpäivä ei ole vakava juhla. Voit hyvin keksiä itse runon tai tehdä kuvan. Jos tunnet vastaanottajan ja huumorintajunsa tarpeeksi hyvin, voit kokeilla aiheeseen liittyvää meemiäkin.

Jos itselläsi ei runosuoni syki, löydät valmiita vaihtoehtoja runoja esim. täältä tai täältä .

Erittäin sopiva runo on myös Kotilieden sivuilla julkaistu Eeva Kilven sinä pieni urhea nainen .

Naistenpäivänäkin on hyvä muistaa lahjan saajan mielipide. Älä osta kukkia naiselle, joka ei niitä halua (onko sellaisia?!). Älä näe vaivaa lahjan hankkimiseen naiselle, jonka mielestä koko naistenpäivä on turha.

Naistenpäivä on hyvä päivä myös tasa-arvolle ja naisten asemalle. Tyttöjen arvo ja asema on monissa maailman maissa vielä liian huono. Ehkä naistenpäivänä voisi harkita myös näiden apua tarvitsevien lasten auttamista.

Ei anneta kaupallisuuden pilata tärkeää asiaa. Tärkeintä on muistaa ja näyttää itselle tärkeiden naisten arvo. Naistenpäivän onnitteluihin ei tarvita paljon rahaa.