i-love-you

Yhdeksän lahjaa Ystävänpäivään

Ystävänpäivää vietetään Suomessa nimensä mukaisesti ystävien päivänä. Monissa maissa merkitys on enemmän Valentine’s Dayn mukainen. Silloin muistetaan lähinnä omaa rakasta. Onneksi meillä täällä voi hyvillä mielin muistaa ketä tahansa läheistä tai muuten tärkeää ihmistä.

Milloin on ystävänpäivä? Ystävänpäivää vietetään helmikuun 14. päivä. Keskellä talvea vietettävä päivä tuo mukavan piristyksen arjen keskelle. Jos päivä sattuu viikonlopulle, silloin voi hyvin kutsua ystäviä koolle ja viettää päivää yhdessä. 14.2. on myös monille mieluisa hääpäivä. Ystävänpäivä on erittäin hyvä päivä muistaa omia rakkaita ystäviä. Yhtenä päivänä vuodessa on myös hyvä pysähtyä pohtimaan omia ystävyyksiä. Ketkä ovat oikeasti tärkeitä? Kenen kanssa ystävyys on aidosti molemminpuolista?

Ystävänpäivää voi viettää myös romanttisissa merkeissä. Mikä olisikaan parempi päivä keskittyä kaikkein rakkaimpaan ja kerrankin antaa kaiken olla vaaleanpunaista hattaraa? Sydämiä vilisevä päivä saa suuren osan ihmisistä odottamaan erityistä huomiota kumppaniltaan.

Ystävänpäivä on kaikkien päivä, eikä se ole erityinen merkkipäivä. Se ei ole kenellekään saavutus, eikä ansaittu tapahtuma. Sitä voivat viettää kaikki, ja lahjoja voi antaa kaikille. Tästä syystä lahjojen ei välttämättä tarvitse olla suuria ja kalliita. (Toki jokainen voi mahdollisuuksiensa mukaan ilahduttaa esim. kalliilla korulla.)

1. Kortti

Jos mahdollista, askartele kortti itse. Lapsetkin voivat osallistua askarteluun. Tietysti voit ostaa kortin valmiinakin, mutta lisää siihen kaunis kirjoitus. Jos haluat valmiita värssyjä, löydät niitä esimerkiksi täältä tai täältä.

2. Ystävänpäivän leivokset ja herkut

Välittäminen, rakastaminen ja sydämet tuovat monelle mieleen herkut. Voit leipoa ystävillesi kauniita leivoksia. Herkullinen leivonnainen kauniissa rasiassa ilahduttaa varmasti. Vaivalla tehdyllä lahjalla saat myös aikaiseksi tunteen aidosta välittämisestä. Ellei leivonta kuulu vahvuuksiisi, piipahda leipomossa. Voitte myös valmistaa herkkuja yhdessä ystävien ja rakkaiden kanssa.

suklaa rakkaus

3. Suklaa

Kuka voisi vastustaa suklaata? Ystävänpäivänä erityisesti käsintehdyt suklaat ovat suosiossa. Harvemmin annettavat erikoissuklaat sopivat kaikille. Terveellisiä valintoja suosivat voivat hyvillä mielin nauttia raakasuklaata*. Raakasuklaa sopii myös moneen erikoisruokavalioon. Huomaa, että nykyisin saa myös esim. laadukasta maidotonta suklaata.

Suklaapakkauksia saa myös omalla nimellä ja toivotuksella. Pitäisikö rakkaasi vaikkapa nimikoidusta Tobleronesta*?

ystävänpäivä nalle

4. Nalle

Ystävänpäivänä lahjaksi voi antaa nallen myös aikuiselle. Jos haluat muistaa vaikkapa kummilapsiasi, voit hankkia heille pehmonalleja. Pieniä nalleja myydään usein myös kukkakaupassa, joten voit napata sellaisen mukaan kukkia hakiessasi. Jos kotona on tilaa, voit toki ostaa jättinallenkin. Tai miten olisi kokonainen nallekimppu*?

5. Elämyslahjat

Vie rakkaasi tai ystäväsi syömään. Menkää kiipeilemään tai lähtekää kylpylään. Ystävänpäivän elämyslahjaksi sopii parhaiten sellainen tekeminen, jota voi tehdä yhdessä. Tärkeintä on päästä jakamaan aikaa ja kokemuksia yhdessä. Romantiikan voi vetää överiksi ruusunlehtineen ja kuohujuomineen.

Ystävänpäivän elämyslahjan voi valita yhteisen mielenkiinnon mukaan. Ei siis tarvitse miettiä pelkästään lahjan saajan mielipidettä. Tärkeintä on päästä jakamaan aikaa ja kokemuksia yhdessä.

sormukset

6. Koru tai kello, myös miehille

Kaunis koru sopii hyvin ystävänpäivälahjaksi. Jos suunnitelmiisi kuuluu kosinta, mikä olisi parempi päivä sormukselle kuin 14.2.? Romanttiset riipukset ja rannekorut ovat todennäköisesti saajansa mieleen.

Huomaa, että koruja voi antaa myös miehille ystävänpäivänä. Esimerkiksi viikinkiaiheiset korut* ovat erittäin hyvä valinta. Toimeliaalle ja nikkaroivalle miehelle voi antaa Leatherman- rannekkeen*. Siitäkin löytyy eri versioita.

Urheilukellon voi myös antaa ystävänpäivänä. Niitäkin löytyy useasta eri hintaluokasta, kaikissa väreissä. Ehkä vaaleanpunainen sopisi vaimolle? Tai rouheampi musta miehelle?

7. Yhteinen aika

Tehkää jotain yhdessä! Tämä sopii sekä oman kumppanin kanssa, että isomman ystäväporukan kanssa toteuttavaksi. Hyvä porukka, herkulliset tarjottavat, mukava paikka ja mieluisaa tekemistä. Mitään muuta ei tarvita.

lankaa

8. Sisustusesine tai harrastukseen liittyvä

Ystävänpäivä on helmikuussa, jolloin jo kovasti odotetaan kevättä. Sisustuksesta kiinnostuneelle ystävälle voi antaa jotain keväistä. Esim. tyynyt, keväiset kynttilät ja hänelle mieluisat pienet esineet ovat hyvä valinta. Jos ystäväsi on innostunut puutarhanhoidosta, osta siemeniä, jotka istutetaan jo aikaisin keväällä. Käsityöihmiselle voi hankkia keväisiä lankoja, tai keväisen käsityölehden.

9. Tekstiviesti

Kyllä, tekstiviesti sopii myös ystävänpäivään. Se on parempi kuin ei mitään. Sillä on helppo muistaa kauempanakin asuvaa ystävää. Monilla meistä on tärkeitä ihmisiä, joiden kanssa ei tule arjessa pidettyä yhteyttä. He ovat kuitenkin tärkeitä. He ovat niitä, joiden kanssa juttu jatkuu siitä, mihin se edellisellä kerralla jäi. Heille voi laittaa tekstarin. He kyllä tietävät arvonsa ilman lahjoja, mutta viesti tuo silti hymyn huulille.

Ystävänpäivän lahjat ovat erityisesti hyvän mielen lahjoja. Niillä ilahdutetaan ja osoitetaan välittämistä. Pysähdy myös miettimään, olisiko lähipiirissäsi joku, jota et yleensä muista. Joku, joka on sinulle tärkeä, mutta ei ole ensimmäisenä saamassa lahjoja. Pieni kukkatuliainen saattaisi lämmittää hänenkin mieltään.

Kuka antaa lahjan sinulle tai muistaa muuten? Toivottavasti ainakin ne, joilta niitä odotat. Ehkä joku yllättää sinut positiivisesti?