nainen-vuorilla

Aineeton lahja – mitä ja kenelle?

Nykyisessä kulutuskulttuurissa yhä useampi haluaa antaa tärkeälle ihmiselle aineettoman lahjan. Ne ovat usein ekologisia ja eettisiä. Niitä löytyy jokaiseen budjettiin. Ne sopivat myös ihmisille, joilla on jo kaikkea. Valikoima on loputon. Aineeton lahja, erilainen lahja, toisenlainen lahja, elämyslahja. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, joilla voi olla hieman eri merkitys.

Aineeton lahja sopii nuorille ja vanhoille. Se sopii miehille, naisille ja lapsille. Se sopii tutuille ja tuntemattomille. Aineettomalla lahjalla voit tukea myös itsellesi tärkeäksi kokemiasi asioita.

 

Aineettomia lahjoja voi ostaa eri yrityksiltä. Myös monilla järjestöillä on tarjolla aineettomia lahjoja. Tähän lahjakategoriaan voit helposti keksiä myös omia, ilmaisia ideoita.

 

 

auta-lasta

Avustusjärjestöjen aineettomat lahjat – SPR, Plan, Pelastakaa lapset

Monet kansainvälistä avustustyötä tekevät järjestöt myyvät aineettomia lahjoja nettisivuillaan. Hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta muutamiin kymppeihin. Voit ostaa lahjat helposti suoraan järjestöjen sivuilta, esim.

Plan

SPR

Pelastakaa lapset

Kirkon ulkomaanapu

Monissa järjestöissä on lahjoja erityisesti tytöille ja kehitysmaihin. Huomaa, että ainakin SPR ja Pelastakaa lapset myyvät lahjakortteja auttaakseen myös kotimaan lapsia tai aikuisia. Voit hankkia lahjaksi harrastuksen suomalaiselle lapselle, jolla ei siihen muuten olisi mahdollisuutta. Tai ystävän yksinäiselle Suomessa.

Elämykset

Usein aineettomat lahjat mielletään elämyksiksi. Vaihtoehtoja on aivan laidasta laitaan. Voit valita panimovierailuista illallisiin, tanssista lentokoneen ohjaamiseen. Lähes mitä tahansa. Voit hankkia lahjakortin suoraan palveluja tarjoavista yrityksistä. Kootusti ideoita löydät esimerkiksi Elämyslahjat.fi

Sieltä voit ostaa myös lahjakortin, jolloin lahjansaaja voi itse valita itselleen sopivan elämyslahjan.

Elämyksiä voit järjestää myös itse. Suunnittele ja toteuta retki eväineen kansallispuistoon. Vuokraa pyörät ja lähtekää tutustumaan ympäristöön. Kysy lähitallistasi erilaisia mahdollisuuksia ratsastukseen. Myös keilaaminen on hyvä, helppo ja edullinen vaihtoehto.

Matkat, teatteri- ja konserttiliput

Varsinkin suuremmilla budjeteilla matkat ja reissut ovat suosittuja lahjavalintoja. Niitä annetaan useimmin läheisille ihmisille. Vaihtoehdot ovat rajattomat. Maailmanympärimatkan sijaan voi hyvin antaa lahjaksi hotellilahjakortin.

Myös konsertti- ja teatteriliput ovat erittäin hyviä lahjoja. Älä osta niitä ”sokkona”, vaan ota ensin selvää lahjansaajan mieltymyksistä.

Voisiko läheisesi ilahtua lahjakortista kielikurssille? Voit ostaa sen ihan kotimaassa pidettävälle kurssille, tai verkkokurssille. Mahdollisuuksien mukaan sen voi toki hankkia myös ulkomaille suuntautuvalle kurssille.

lahjakortteja

Lahjakortti aineettomiin palveluihin

Ilahduta läheistäsi lahjakortilla esimerkiksi kampaajalle! Osta lahjaksi kuntosalikortti tai personal trainerin valmennus. Myös ”perinteisemmät” lahjakortit kauneushoitoloihin ja hierontaan ovat oikein sopivia aineettomiksi lahjoiksi.

Muista myös valokuvaus. Nykyisin yhä useampi tarvitsee edustavia kuvia itsestään sosiaaliseen mediaan. Lahjakortti ammattilaisen kuvaukseen on hieno idea. Yksilöllinen kuvaus on myös upea hetki, jossa kuvattava saa ainutlaatuista huomiota ja ikuistettua parhaat puolet itsestään.

Auta itse, anna lahjaksi omaa aikaasi ja osaamistasi

Voisitko antaa lahjaksi omaa aikaasi? Pesisitkö vaikka lahjansaajan ikkunat? Tarvitsisiko hän siivousapua tai lapsenvahtia? Olisiko apu kotitöihin tervetullutta? Kaipaako läheisesi ihan vain seuraa ja tekemistä?

Oletko jonkin alan ammattilainen? Voisitko leikata läheisesi kynnet lahjaksi? Osaisitko tehdä hänelle manikyyrin? Onko tarvetta remonttiavulle tai vaikkapa sähkötöihin?

Voit hyvin hyödyntää omaa osaamistasi miettiessäsi aineetonta lahjaa.

Menkää yhdessä uimahalliin, pulkkamäkeen, hiihtämään, telttaretkelle. Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun!

retkellä

Digilehdet & äänikirjat

Sähköisissä luettavissa tai kuunneltavissa on laajasti valikoimaa. Ne eivät kerry hyllyihin ja nurkkiin. Usein tilatessasi aikakauslehden, saat samalla hinnalla muiden saman kustantajan digilehtien lukuoikeudet. Monia sanomalehtiäkin voi ostaa pelkästään digilukuoikeudella. Olisiko entisen kotikaupungin lehden digitilaus sopiva lahja läheisellesi?

Lue laajempi artikkelimme äänikirjoista täältä !

Erittäin kattavan listan vaihtoehtoja ja esimerkkejä aineettomista lahjoista löydät Fingon sivuilta.