lahjapaketit

Mikä on paras lahja?

Suurin osa meistä on joskus tilanteessa, jossa on hankittava lahja jollekin. Lahjan saaja voi olla läheinen ihminen, tai ihan joku muu, jolle ”joutuu” jostain syystä ostamaan lahjan. Usein lahjan hankinta aiheuttaa päänvaivaa ja pohdiskelua, jopa stressiä. Jokainen lahjan antaja ja saaja on erilainen, ja valinta osuu harvoin nappiin.Lähes jokainen on myös saanut lahjan, jota ei ole tarvinnut, eikä oikeastaan edes haluaisi pitää. Tällaisissa tilanteissa voi joutua miettimään, mitä tehdä saadulle lahjalle. Saako lahjan antaa eteenpäin? Saako sen jopa myydä?

Tältä sivustolta tulet löytämään vinkkejä ja listauksia mahdollisimman monipuolisesti.

Paras aineeton lahja miehelle

Mitä lahjaksi miehelle, jolla on jo kaikkea materiaa?

1. Elämykset

Näissä on vain taivas rajana. Kohde kannattaa valita lahjansaajan mieltymysten mukaan, hurjapäälle laskuvarjo- tai benjihyppy. Kulinaristille sopii esim. viininmaistelu- tai erilaisten ruokien maistelumenu.

2. Matka

Varsinkin puolisot voivat itsekin hyötyä miehelle lahjaksi annetusta matkasta.

3. Kummilapsi, puun istutus, osuus viskitynnyristä

Jos tiedät miehen arvostavan muiden auttamista ja kestävää kehitystä, kannattaa harkita jonkun järjestön kummilapsitoimintaa tai puiden istuttamista kärsineille alueille. Kotimaasta löytyy myös esim. osuuksia viskitynnyristä.

Mitä lahjaksi vauvalle?

Lahja vauvalle

Kastelahjoja lukuun ottamatta, vauvalle paras lahja on sellainen, jonka voi käyttää ja kuluttaa loppuun, tai antaa eteenpäin. Vauvoille annettavissa lahjoissa on sallittua mennä söpöys edellä!

1. Vaatteet

Vauvat sotkevat paljon ja kasvavat nopeasti, joten vaatteille on tarvetta. Ihan pienimmät koot jäävät pieneksi nopeasti, joten alussa koko 62/68 voi olla lahjaksi paras, myöhemmin koko kannattaa varmistaa vanhemmilta. Toki vanhempien vaatemaku voi olla omastasi poikkeava, mutta ellet osta jotain erittäin erikoista, tämä lahja pääsee todennäköisesti käyttöön. Usein vaatteet pääsevät myös kiertoon eteenpäin.

2. Vaipat, ruokalaput, aterimet

Jokainen, jolla on joskus ollut vauva, tietää, kuinka paljon vaippoja menee. Merkki kannattaa selvittää, koolla ei ole niin väliä, kunhan et ihan pieniä osta – isommat kyllä kuluvat ennen pitkää. Jos vauvalla käytetään kestovaippoja, kannattaa suoraan kysyä, mitä niihin liittyvää perheessä tarvitaan.

3. Lelut ja kirjat

Varmaan suurimmalle osalle tulee lapsista puhuttaessa ensimmäisenä mieleeen lelut. Ne ovat kivoja, ja valikoima on loputon. Kannattaa kuitenkin oikeasti miettiä vaihtoehtoja. Perheisiin kertyy leluja joka tapauksessa. Varsinkaan pieni vauva vielä montaa lelua tarvitse.

Lisää lahjavinkkejä vauvoille löydät artikkelistamme Mitä antaa ristiäis- tai nimiäislahjaksi?

Oikeasti romanttinen lahja

kukkakimppu

Romanttiset lahjat ovat haastavia. Ne voivat olla jopa kaikkein vaikeimpia. Jokainen on kuullut, kuinka mies on kuvitellut hankkineensa vaimolleen ihanan lahjan. Asiasta on romantiikka kaukana, kun puoliso on löytänyt paketistaan kattilan tai imurin. Romanttisen lahjan lähtökohta on henkilökohtaisuus ja vilpitön tahto ilahduttaa.

1. Yhteinen illallinen/matka/loma/hieronta/AIKA

Kaikki sellainen, mitä voi tehdä yhdessä kumppaninsa kanssa. Pieni (tai suuri) vivahdus ylellisyyttä yhdessä rakkaan kanssa on romanttista. Jokainen haluaa kokea olevansa tärkeä ja rakas. Kiireen unohtaminen on äärimmäisen tärkeää.

2. Kukat, korut ja suklaa

Nämä ovat erittäin perinteisiä, mutta eivät koskaan kärsi inflaatiota. Oikealla hetkellä annetut kukat ja herkut ovat todella romanttisia. Jos tiedät, ettei puolisosi välitä kukista, kävisikö viherkasvi?

3. Erityisesti rakkaalle valittu esine/muu lahja

Lahjan saaja varmasti arvostaa, jos tietää saaneensa jotain hänelle todella tärkeää. Tämä toimii erityisesti tilanteessa, jossa hankkimisessa joutuu näkemään hieman vaivaa. Nämä voivat liittyä esim. kumppanin harrastukseen. Tärkeintä on saada toisen ihmisen arvostus näkyviin.

Kaikki me haluamme onnistua niin lahjan antajina kuin saajinakin. Tärkeintä on vilpitön halu ilahduttaa. Väkisin vääntäminen ja pakko eivät yleensä kannata. Usein on parasta kysyä toive suoraan. Heille, jotka ”eivät halua, eivätkä tarvitse” mitään, voi antaa esim. kukkia tai vaikkapa Veikkauksen arpoja.